Skærefaste handsker

Her finder du vores udvalg af skærefaste handsker. Skærefaste handsker udgøres af to typer, Dyneema og Kevlar. De to typer yder begge beskyttelse mod snitte, skære og stik skader og anvendes hyppigt i sikkerhedsudstyr.

Skærefaste handsker af Kevlar og Dyneema

Skærefaste handsker laves oftest af Dyneema eller Kevlar.

Dyneema er et materiale som både er formbart og derfor giver komfort men samtidig også 15 gange stærkere end stål. Dyneema bruges hyppigt indenfor produkter i sikkerhedsindustrien og findes bl.a. i motorcykeltøj, skudsikre veste og andre produkter, hvor snitte, skære og stik kan opstå.

Kevlar er lavet af aramid fibre, og er ligeledes ekstremt stærkt. Det meste Kevlar er certificeret under DuPont Kevlar. Arbejdshandsker med kevlar kan ofte kendes på, at de er let gule på indersiden. Kevlar benyttes da det både er stærkt, skærefast og har et højt brændpunkt, som gør det resistent overfor varme.

Her på siden finder du både arbejdshandsker af Kevlar og Dyneema typen. Klik ind på de enkelte handsker for at se, hvilke krav og certificeringer de overholder. Du kan også hente de enkelte datablade, hvis du vil vide mere om netop den specifikke handske.

Dyneema benyttes ofte hvis du skal bruge skærefaste arbejdshandsker, følingen er vigtig for arbejdsgangen og handsken ikke må være for tyk.

Fordelen ved Kevlar er dog at handsken kan vasken, så den kan bruges igen og igen.

skaerefaste-handsker