Fremstilling af læder- og stof-læderhandsker

Læder samt kombinerede læderstofhandsker anbefales til transport, håndværk og murerarbejde.

Når det kommer til konstruktionen, er læderhandsker og kombinerede læderstofhandsker ens. I de fleste tilfælde fås handskerne i en model med fem fingre.

I tilfælde af kombinerede handsker er håndfladen lavet af svineskind, okseskind eller gedeskind (korn eller split). Bagsiden og manchetten er lavet af bomuldsstof eller bomuldslignende stof.

Handsken er forstærket med læder ved fingerspidserne og på bagsiden af hånden for at beskytte hændernes midterste knogler (metacarpal).

For at beskytte sømmene mod slid har handskerne en smal strimmel læder - en såkaldt welt.

Nogle handsker har en støddæmper på bagsiden af hånden, som er lavet af ikke-vævet stof eller polyurethanskum.

For at sikre, at handsken sidder tæt på håndleddet, er der en ribmanchet lavet af et gummibånd.

Afhængigt af måden handskerne er syet på, kan man skelne mellem fuld håndfladebelagte handsker (håndfladen er lavet af ét stykke læder) og handsker med sting.

I de fleste tilfælde har handskerne en manchet lavet af læder eller det stof, som handskens bagside er fremstillet af. Manchetten kan være afstivet og fastgjort for at give ekstra beskyttelse.

Til varmeisoleringsformål kan handskerne have indvendige foringer, isolerende puder, og hvis der er behov for at beskytte hænderne mod skæring, kan puderne være fremstillet af Kevlar®.